مقاله نویسی در واقع یک مهارت است که در تحصیلات، شغل و زندگی روزمره ما کاربرد دارد. مقاله نویسی به ما کمک میکند که اطلاعت خود را به سایر افراد منتقل کنیم. و دیدگاه خود را در مورد موضوعات مختلف بیان کنیم.

مقاله یک نوشته علمی است که در آن نویسنده در مورد یک موضوع خاص تحقیق می کند و نتایج تحقیق خود را به اشتراک می گذارد. مقاله نویسی یک مهارت مهم است که در تحصیلات، شغل و زندگی روزمره کاربرد دارد.

برای این که بتوانید در مقاله نویسی مهارت لازم را کسب کنیم می‌توانیم ابتدا با مشاوره گرفتن از یک متخصص به نگارش مقاله بپردازیم. یکی از مؤسسات معتبر در همین زمینه پیامنی پروژه می‌باشد که با سابقه درخشان و همچنین متخصصین و مشاورین مجرب، در خدمت دانشجویان و پژوهشگران می‌باشد.

مقاله نویسی - پیامنی پروژه

برای نوشتن یک مقاله خوب، باید مراحل زیر را طی کنید:

1. موضوع مقاله را انتخاب کنید

اولین قدم در نوشتن مقاله، انتخاب موضوع مناسب است. موضوع مقاله باید مرتبط با رشته تحصیلی شما باشد و در عین حال، جدید و جذاب باشد. برای انتخاب موضوع، می توانید از منابع مختلف، مانند کتاب ها، مقالات، وب سایت ها و … استفاده کنید.

نکات لازم در انتخاب موضوع

  • در انتخاب موضوع نیازسنجی کنید و به دنبال موضوعاتی باشید که جدید و موردنیاز جوامع علمی و حتی بین رشته ای باشد، بنابراین ضروری است به‌دقت نیازهای همه حوزه‌ها را در علم یا رشته خود تحلیل کنید.
  • از کنار موضوعات به‌ظاهر ساده، عبور نکنید و آن‌ها را از زوایای مختلف بررسی نمائید.
  • شما میتوانید به مقالات قدیمی نگاه تازه تری داشته باشید، موضعات قدیمی را به چالش بکشید و پژوهش های جدید انجام دهید.
  • وجود ابهام در کارهای تحقیقاتی امری بدیهی و اجتناب‌ناپذیر است. بنابراین موضوعی را انتخاب کنید که در نهایت ابهام را رفع و مشکلی را حل کند.
  • کلمات کلیدی مورد نظر خود را در سایت هایی مثل Scopus یا Sciencedirect جستجو کنید تا موضوعات مشابه را پیدا کنید و از آن ها الهام بگیرید.

2. تحقیق کنید

پس از انتخاب موضوع، باید تحقیقات لازم را انجام دهید. تحقیق به شما کمک می کند تا اطلاعات کافی در مورد موضوع خود کسب کنید و دیدگاه خود را در مورد آن شکل دهید. برای تحقیق، می توانید از منابع مختلف، مانند کتاب ها، مقالات، وب سایت ها، مصاحبه با افراد متخصص و … استفاده کنید.

در این بخش بهتر است با معرفی جامعه مورد مطالعه شروع کنیم. باید توضیح دهیم که از چه روش‌ها و آزمایش هایی استفاده شده و برای آنها دلیل منطقی نیز داشته باشیم.

3. طرح اولیه مقاله را بنویسید

پس از انجام تحقیق، باید طرح اولیه مقاله را بنویسید. طرح اولیه به شما کمک می کند تا ساختار مقاله خود را مشخص کنید و ایده های خود را سازماندهی کنید. در طرح اولیه، باید عنوان مقاله، مقدمه، بدنه اصلی و نتیجه گیری را مشخص کنید.

مقاله نویسی - پیامنی پروژه

4. بدنه مقاله نویسی

بدنه اصلی مقاله بخش اصلی مقاله است. که در آن نتایج تحقیق خود را ارائه می دهید. و شامل بخش های زیر می‌باشد.

چکیده

یکی از مهمترین بخش های یک مقاله خوب است و در واقع میتواند شناسه کار شما باشد، باید ساختار درستی داشته باشد معمولا ساختار چکیده به شکل زیر است:در یک جمله بیان مسئله داشته باشید و پس از آن هدف خود را از انجام پژوهش را در یک جمله بیان کنید. سپس در دو جمله، روش/رویه و در نهایت راهکارهای خود را بیان کنید. در یک جمله نیز آنچه که از این مقاله به دست آوردید را بیان کنید و در نهایت نتیجه گیری خود را بیان کنید. به طور کلی یک چکیده باید 250 کلمه باشد.

مقدمه

در مقدمه، باید موضوع مقاله را معرفی کنید و هدف از نوشتن مقاله را بیان کنید.

یک مقدمه خوب دو وظیفه اصلی را برعهده دارد: 1- ایجاد انگیزه در مخاطب برای مطالعه ادامه مقاله 2- ایجاد یکی بینش و نگرش برای درباره هر آن چیزی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

یک مقدمه خوب با یک پاراگراف جذاب آغاز میشود، شما باید به دنبال جملاتبی برای جذب مخاطب باشید، بنابراین بهتر است مسئله، حقیقت و یا حتی یک پرسش را در پاراگراف اول مطرح کنید. در این پاراگراف نقل قول، کلیشه و تعاریف را استفاده نکنید.

در پاراگراف دوم بهتر است مخاطب را به سمت مبانی نظری سوق دهید. شما در این مرحله ایده های کلی مقاله را با یک بیان ساده شرح دهید. و از سوالات کلیدی مربوط به مقاله خودتان استاده کنید و به آن ها پاسخ های کوتاه دهید.

در پاراگراف سوم باید فرضیه را بیان کنید. نظریه مهم‌ترین بخش یک کار پژوهشی را تشکیل می‌دهد که باید عبارت‌هایی در خصوص آن نوشته شود؛ زیرا کل پروژه قرار است حول محور این جملات بچرخد. جملاتی که وظیفه بیان فرضیه را برعهده دارند، خلاصه‌ای از ادعای اصلی تحقیق را به مخاطب القاء می‌کنند.

نکات مهم نوشتن مقدمه

  • استفاده از اطلاعات زمینه ای را محدود کنید ولی از موضوع اصلی نیز دور نشوید.
  • از ابهام و گزافه گویی بپرهیزید و مقدمه طولانی ننویسید.
  • نقشه راهی برای مخاطب بسازید تا به راحتی فرایند کار شما را بشناسد.
  • در مورد اصطلاحات کلیدی مرتبط با موضوع خود توضیح دهید، اما مواظب کلیشه گویی و تعمیم پذیری باشید که مقدمه شما را بی کیفیت خواهد کرد.

 

یافته‌ها و نتایج

یافته ها مهم ترین بخش از مقاله می باشد که بیشتر مورد توجه داوران مجله و محققینی است که با هدف انجام یک پژوهش مشابه، به مقاله شما مراجعه می کنند.

ساختار این بخش به شرح زیر است:

1- هدف پژوهش و تحقیق فعلی را مشخص کنید.

2- روش به کار برده شده در مقاله را بازگو کنید یا توسعه دهید.

3- توصیفی کلی از نتایج ارائه دهید.

4- از مخاطب دعوت کنید تا نگاهی به نتایج بیندازد.

5- گزارشی از نتایج کلیدی و ویژه ارائه کنید.

6- آن نتایج را با نتایج حاصل از دیگر پژوهش ها مقایسه کنید

7- آن نتایج را با پیش بینی هایتان از مدل مقایسه کنید.

8- مشکلات موجود در نتایج را بیان کنید

9- مفاهیم و استنباط های ممکن از نتایج را ارائه کنید.

 

نتیجه گیری

نتیجه گیری کلی باید هنگام نوشتن مطالعه در نظر گرفته شود. در این بخش ، نویسنده باید بتواند نتیجه کلی تحقیق ، اهمیت آن و تفسیر آن از نتایج بدست آمده را به خواننده متن ارائه دهد.

همچنین می توانید نتایج خود را پاراگراف به پاراگراف بنویسید. جمله اول این بخش معمولاً کل کار را معرفی می کند و درنهایت به راهکار و هدف اصلی مقاله ختم میشود.

مقاله نویسی - پیامنی پروژه

5. ویرایش مقاله

پس از نوشتن بدنه اصلی مقاله، باید مقاله را ویرایش کنید. ویرایش به شما کمک می کند تا مقاله خود را از نظر محتوا، ساختار و زبانی اصلاح کنید. در ویرایش مقاله، باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • صحت اطلاعات
  • ساختار منطقی مقاله
  • وضوح بیان
  • عدم وجود اشتباهات نگارشی

6.ارسال مقاله

پس از ویرایش مقاله، باید آن را به مجله یا کنفرانس مورد نظر خود ارسال کنید. در هنگام ارسال مقاله، باید دستورالعمل های ارسال مقاله را به دقت مطالعه کنید.

نکاتی برای نوشتن مقاله

در اینجا چند نکته برای نوشتن مقاله آورده شده است:

  • از زبان ساده و روان استفاده کنید.
  • از جملات کوتاه و مختصر استفاده کنید.
  • از اصطلاحات تخصصی مرتبط با موضوع مقاله استفاده کنید.
  • از منابع معتبر استفاده کنید و به آنها ارجاع دهید.
  • از ویرایشگر املا و گرامر استفاده کنید.

با رعایت این نکات، می توانید یک مقاله خوب و علمی بنویسید. البته در انجام و نگارش مقاله می‌توان با مشاوره گرفتن از متخصصین مجرب در پیامنی پروژه، مقاله نویسی را به نحو احسنت به اتمام رساند.

در صورتی که تمایل به ثبت پروژه مقاله نویسی در سایت پیامنی پروژه هستید به بخش ثبت سفارش پروژه در این سایت مراجعه کنید.

پست های مرتبط